Syvstjernesagaen

Syvstjernen er symbol for de fire jordiske elementer: jord, vand, luft og ild og de tre himmelske elementer: lys, liv og magi. Syvstjernen markerer, hvordan de syv elementer bliver blandet i mennesket med kroppen som det jordiske og sjælen som det himmelske. Enilia som hovedperson og som jani står for, hvordan disse ting nogle gange kan være lidt svære at håndtere, det at være et magisk væsen samtidig med, at man er menneske. Senere i serien bliver blandingen af det himmelske med det jordiske og det magiske med det menneskelige mere tydeligt, og syvstjernen står for alvor frem som symbol.

Den spæde begyndelse på Syvstjernesagaen blev skrevet i notesbøger. Jeg skrev, mens jeg var på arbejde, til familiefest, kørte i bus, hos venner … altid. Og når jeg havde tid derhjemme, skrev jeg ind på computeren og rettede til.

Syvstjernesagaen

Lysets datter

Eliors sang

Nannas bog

Der var engang i et eventyr

Apple Grove

Vintras tårer

Sjove fakta

  • Der er opfundet næsten et helt sprog til sagaen, nemlig ainatunarisproget talviri, som jeg øvede mig i ved at skrive breve til min familie på talviri. Jeg har stadig en del af de gamle noter, men det blev alt for omstændigt til bogen, når så meget skulle slås op af læseren, og jeg endte med at slette det meste, for at det ikke skulle ødelægge læseflowet.
  • I sagaens spæde begyndelse var Laino slet ikke regnet ind som karakter. Det meste af de to første bøger var planlagt og skrevet, da han kom brasende ind og krævede at være med. Det er derfor, det virker så voldsomt, at han ender med at stå mellem Enilia og hendes forelskelse i Mevarn.
  • Ryna var oprindeligt en mand ved navn Ryato.
  • Enilia har haft op imod ti forskellige navne fra det tidspunkt, hvor de første idéer blev skrevet ned, indtil den endelige trykte udgave.
  • Bøgerne er omskrevet og redigeret tæt ved tyve gange inklusiv totale omskrivninger, omstruktureringer af tid, opdelinger af scener og store ændringer som til- eller fraskrivning af karakterer. Jeg har aldrig, og tror heller aldrig jeg kommer til, at skabe så stort et værk igen. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor ekstremt lang tid jeg har brugt på disse bøger. Jeg tror, det kan tælles i måneder, måske endda år.
  • Mit oprindelige ønske med Syvstjernesagaen var at skrive en verden, en historie, som var så tæt på mit eget dybe ønske om, hvilken verden jeg gerne ville leve i og hvilken slags mennesker, jeg gerne ville have i mit liv. Jeg opfandt så at sige en drøm, min egen vildeste drøm, og gjorde den så virkelig, jeg kunne, ved at skrive den ned.
  • Enilia er ikke den sædvanlige heltinde, ikke helt en Mary Sue eller en uovervindelig amazone. Hun er skrevet som du og jeg, det ægte, fejlbarlige menneske med alt, hvad det indeholder af tvivl, dårligt selvværd, mørke tanker, vrede, drømme, længsler, tosserier og erfaringsdannelse.

Ved du hvad en lammasu er?

Læs om fabeldyret her: https://en.wikipedia.org/wiki/Lamassu

Omtaler af Syvstjernesagaen

http://laesehestmedfantasy.blogspot.com/2020/09/book-haul-9.html

https://nyheder24.dk/nyheder/efter-17-aars-haardt-arbejde-nu-gaar-louises-droem-i-opfyldelse

https://www.rejsenilitteraturen.dk/2021/02/24/lysets-datter-syvstjernesagaen-1-louise-h-a-trankjaer/

https://sofieama.wixsite.com/beawriter/post/lysets-datter-louise-h-a-trankj%C3%A6r

https://litteratur24.dk/nyheder/fynbo-nomineret-til-aarets-fantasyroman

https://www.facebook.com/watch/?v=3779772665441060

Næste bog i sagaen ‘Eliors sang‘ udkommer efter planen i efteråret 2021

Lysets datter


Skal du til fantasyfestival i 2021? Det skal jeg, og jeg glæder mig. Blandt andet skal jeg sammen med et par andre dygtige forfattere debattere den fejlbarlige heltinde, hvilket man jo må sige, at Enilia er.

Og forhåbentligt er ‘Eliors sang’ frisk fra tryk til september!

Jeg glæder mig allerede.

https://www.facebook.com/fantasyfestivalen/