Referencer

Jeg har hele mit voksne liv levet af at skrive, men da jeg for to år siden debuterede med en stor roman, fik jeg for første gang tilknyttet en redaktør, Louise Andersen. Det var en fornøjelse.Hun kan alt det, hendes uddannelse har lært hende. Alt det formelle; alle reglerne, alt det, man forventer, og som jeg formoder alle redaktører kan. Men hun kan også noget andet, som burde være selvfølgeligt, men ikke er det: hun kan LÆSE! Hun kan føle, opleve, begejstres. Det er hendes udgangspunkt, og først derefter bruger hun sin teori til at analysere.Jeg har været udsat for dramaturger og litterater på andre områder, og jeg har ofte set, at de nedbryder et værk, fordi de presser deres idiotiske skabeloner og analysemodeller ned over enhver tekst, så alt teater og tv bliver ens.Louise imponerede mig ved at mestre den svære balance kun at håndhæve reglerne, når de gavner. Hun ved, at ligesom det ikke i sig selv er en kvalitet at bryde reglerne, er det heller ikke en kvalitet at følge dem slavisk. For så fjerner man måske netop det, som gør bogen original. Så samtidig med, at hun fik udryddet mine uvaner, bekræftede hun mig også i, at mine bevidste brud på den gode skrivelatin skulle jeg netop ikke ændre men tværtimod fastholde. Det var et inspirerende samarbejde.

Gunnar Geertsen

Forfatter

Bølle-Bob       Spillerne

 

 

 

Min kontakt med Louise startede med at hun hos Forlaget mellemgaard blev redaktør på min erindringsbog “7 sind”, som  udkom i januar 2015. Som mangeårig forfatter til en række fagbøger om aldring, hjerne og sundhed var det en ganske anderledes opgave at udgive erindringslitteratur, og i denne omstillingsproces var Louise en meget kyndig og inspirerende med- og modspiller. Jeg blev hurtig opmærksom på hendes omfattende litterære viden og dedikerede interesse for litteratur, i relation til min bog ikke mindst hendes optagethed af en 7-årig drengs beretning om hverdagen i 1950erne.
Vi samarbejder nu om et skønlitterært projekt, og her drager jeg stor nytte af hendes flair for personskildringer og hendes pædagogiske sans for, hvordan man fremelsker nuancer i virkemidler og plot.

Henning Kirk
Forfatter, seniorkonsulent, dr.med.

7 sind af Henning Kirk

 

 

 

Louise Trankjær arbejdede for et stykke tid siden som assisterende redaktør for forlaget Philosophia, som er et akademisk forlag med tilknytning til Aarhus Universitet. Louise var involveret i marketing, kulturelle events og egentligt redaktionelt arbejde. Endvidere oversatte Louise tre artikler (af hhv. Niels Bohr og Albert Einstein m.fl.) der er trykt  i den netop udkomne bog Supplementsbind, Niels Bohrs filosofiske Skrifter, bind 4. Forlaget lærte Louise at kende som en meget dygtig og engageret ansat, der både kunne fungere selvstændigt og indgå i gode samarbejdsrelationer med andre ansatte. Louise er en behagelig person, som bidrager meget positivt til arbejdsklimaet på en arbejdsplads. og forlaget kan varmt anbefale Louise som medarbejder i andre firmaer og organisationer. 

På forlagets vegne,

Steen Brock

Daglig leder, Philosophia Press

Niels Bohrs filosofiske skrifter, bind 4

 

 

Jeg kender Louise fra to forskellige sammenhænge; nemlig både i forhold til at hun var redaktør på min novellesamling, ’Livets omstændigheder’, og så som undervisningskollega.
Jeg føler derfor, at jeg med rette kan tillade mig at sige, at Louise har en stor og bred litterær samt skriveteknisk viden.
En viden som hun velvilligt deler ud af på intelligent vis og med dyb respekt for modtageren/modtagerne i et kærligt og ærligt undervisningsmiljø skabt af hendes tro på, at anerkendelse og merviden gør en positiv forskel for den enkelte.
Hun fordyber sig endvidere på professionel vis i de manuskripter, som hun arbejder med samt i forfatteren bag. Denne særlige evne til at fremelske det bedste i forfatteren og dennes manuskript er med til at højne et givent manuskript til nye højder uanset forfatterens udgangspunkt, så derfor får Louise de varmeste anbefalinger fra undertegnede.

Wenche Thinnesen Vogtmann
Forfatter og underviser

Livets Omstændigheder

Os imellem