Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Alting begynder med A er en protest mod, at alfabetbøger altid er rettet mod små børn. Derfor denne, der på begejstret vis leger med rim, bogstaver og ordbilleder, der lystigt triller rundt på siderne og fremtryller både smil og grin hos læseren.

Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag: Jensen & Dalgaard
Udgave: 1
ISBN: 9788771515541
Sprog: Dansk
Sider: 36
Udgivelsesdato: 13-09-2019
Format: Indbundet

Det kan godt være, at der står her, at det er en bog til større børn, men det må så nødvendigvis inkludere mig, trods mine 41 år, for jeg er altså rigtig vild med den her bog.

Alting begynder med A er en protest mod, at alfabetbøger altid er rettet mod små børn. Derfor denne, der på begejstret vis leger med rim, bogstaver og ordbilleder, der lystigt triller rundt på siderne og fremtryller både smil og grin hos læseren.

M synes, det er magtmisbrug, når

mennesker bruger m til at male en måge.

Så hænger lille m dér på et makværk af

en børnetegning

Mega møg.

Det kan umuligt være meningen med m.

Det er da genialt. Og sådan fortsætter bogen hele alfabetet igennem og får i hvert fald denne ordnørd og sprogtosse til at gnistre og grine. Det er genialt, og så er det vidunderligt illustreret. Den kan til nøds udlånes til familiens større børn, hvis de lover at undgå fedtfingre og æselører.

Når man har sagt A, må man også sige B.

Hvor er B bare træt af den bøvlede bisætning.

Årets mandelgave til ordelskende Onkel Ole? Eller bare en god gave til gamle geniale grandtante Gerda? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at den er god!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Héctor Abad Faciolince og Ramón Cote: Feliza og elefanten

tirs dec 17 , 2019
Hele historien svæver på barndommens mystiske magi, som så fint er vævet ind i fortællingen. Øjeblikkene flyder ud til evigheder, og de små detaljer er store eventyr. Drengen leger i nabolagets haver, går på eventyr, banker på tilfældige døre og beder om mad, når han er sulten, leger søslag med sine cornflakes og bader det hele i sukker. Der er ingen alvorlige snakke, moraler eller regler; her er sommeren levende, øjeblikket er alt, og der er ikke brug for mere.
%d bloggers like this: