Jeg er en professionel og erfaren redaktør, og jeg kan hjælpe dig med at få din tekst derhen, hvor du gerne vil have den. Det er muligt at få hjælp til både faglitteratur og skønlitteratur, og jeg arbejder på både dansk og engelsk.

Jeg læser og redigerer med forlagets og din kommende læsers øjne og giver dig den feedback, du har brug for for at komme i mål med din tekst.

Du kan få hjælp af mig, uanset om du har skrevet 800 sider eller er gået helt i stå. Det kan også være, du ikke har skrevet noget endnu, men bare er fyldt med ideer. Måske har du selv været igennem din tekst mange gange og har nu svært ved at vurdere, hvad der er godt og skidt. Du vil gerne have en anden til at læse dit manuskript, en, som kan hjælpe dig nærmere en udgivelse.

Inden vi går i gang, taler vi sammen i telefonen, så jeg kan få fornemmelsen af, hvem du er, hvor du er i arbejdet, og hvor du gerne vil hen. Der er stor forskel på, om det er din første udgivelse, et skrivebordsskuffeprojekt, eller om du har udgivet mange bøger før. Jeg læser herefter et uddrag af dit manuskript og kan så bedømme, hvor vi er i processen.

Coaching i forløbet består af at stille de rigtige spørgsmål til teksten, brainstorme plot og handlingsforløb og give den konkrete vejledning. Udover de konkrete kommentarer og rettelsesforslag i manuskriptet, giver jeg også en overordnet vurdering af manuskriptet, hvor jeg fremhæver manuskriptets styrker og svagheder med vægt på, hvad der kan forbedres.

Jeg giver også feedback på andre typer tekster, såsom artikler, digte,, essays, salgstekster og hjemmesidetekster.

Jeg hjælper med: fortællerstemme, synsvinkel, det sproglige, karakteropbygningen, dialog, sceneopbygning, drive gennem historien, struktur i fortællingen og troværdigheden. Du får overblik over uoverensstemmelser i indholdet, kedelige gentagelser, inkonsekvens i sproget og knudrede og tunge sætninger. Jeg ser på den overordnede struktur i kapitler, fakta, registre og lignende og giver helt konkrete forslag til forbedringer og tips og idéer til struktur, tempo og karakteropbygning. Kort sagt kommer jeg med de idéer, spørgsmål og forbedringsforslag, som forlaget vil komme med.

 

OBS! Jeg tager mig kun af det redaktionelle m.h.t. sprog og opbygning. Jeg er ikke den, der laver forsider eller sætter bogen op til tryk, og jeg går ikke ind i marketing og udgivelsesforløbet.

Hvis du har spørgsmål eller overvejelser, er du altid velkommen til at kontakte mig.