Lina Wolff: De polyglotte elskere

Så er der smæk for den litterære skilling! Lina Wolff er knivskarp både sprogligt og betydningsmæssigt, og det er en udsøgt fornøjelse at læse De polyglotte elskere både for sproget, for satiren, for betydningen og for indsigten, som hun præsenterer mellem linjerne. Det er mennesket sat på spidsen, kampen mellem kønnene, som aldrig vil få ende, men dog ændres lidt fra generation til generation, og det er en uhyggeligt velskrevet indsigt i, hvordan vi allesammen fungerer under overfladen.

Læs mere

Stephen King: Outsideren

Karaktererne er drønlækre, brutaliteten i max, der er gråd og tænders gnidsel, snigende mørke, grusomhed, grafiske modbydeligheder og et skrivetalent, der spinder som en mis. Der er referencer til andre forfattere, tråde til eget forfatterskab, smæk på sanser og virkelighedsopløsende billeder, der får fyrreårige litterater til at gemme sig under dynen.

Læs mere

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Smaragdsliberen 

Smaragdsliberen er en fortælling, der gemmer på lidt mere end bare fortællingen, hvilket er et karaktertræk, som jeg forguder i min læsning. Historien er om en far og hans datter, om værdier i livet og om menneskets væren i livet og verden. Og den skøjter ikke bare hen over emnernes spejlblanke overflade, men går i stedet i dybden og rammer rigtigt, både etisk og sprogligt.

Læs mere

Thit Jensen: Den erotiske hamster

Det, som gør denne roman læseværdig, er nu ikke historien, for den er i sig selv noget banal tenderende til det kedelige, men sproget slår gnister og sætter fut i hjernebarken, så du bare får lyst til mere af samme skuffe. Det var det, der drev mig fra side til side og fik mig til på skift at klukke for mig selv eller læse højt for den eller dem, der nu uforvarende befandt sig i nærheden. 

Læs mere

Morten Ramsland: Hundehoved

Uhyrerne under køkkenvasken er de skjulte rædsler, mørket i mennesket, som lurer overalt i historien – og alligevel er den bare hylende sjov. En mærkelig kombination, som vist kun er ret bevidst udført af forfatteren. Det er magisk realisme i bedste udførelse, gribende, dybt og ekstremt velskrevet, fantasien udvider virkeligheden, skærmer mennesket og skaber nye sammenhænge. Det er smukt.

Læs mere