Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

David Park skriver i et ypperligt og intenst sprog, der graver sig helt ind til hjerterødderne og får alt til at tindre og briste. Emnet er ganske hjerteskærende for dem, der selv er forældre, og er man ikke det endnu, så er det stadig en historie, der kan grave sig ganske dybt ned i en. Det er en storslået beskrivelse af mennesket, de menneskelige relationer og den magt, som fortidens begivenheder kan have over en. 

Bogen er sponsoreret af forlaget
Oversætter: Signe Lyng
Forlag: Jensen & Dalgaard
Udgave: 1
ISBN: 9788771513899
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Travelling in a Strange Land
Sider: 204
Udgivelsesdato: 17-10-2019
Format: Hæftet

Under fremmed himmel er en roman, der omhandler forældres smerte, angsten for, hvad der sker med deres børn og de svære forhold, der kan opstå i familierelationen. Hovedpersonen Tom fortæller historien om, hvordan han pga. et forfærdeligt snevejr, der grounder alle fly, er nødt til at køre turen fra Belfast til Sunderland for at hente sin søn, Luke. På vejen møder han flere forskellige mennesker, der på hver deres måde sætter gang i Toms minder.

Det er ikke rare minder. Lorna, Toms kone, fortæller ham, at han er en god far, da han kører afsted for at hente Luke, men det er ikke sandheden i Toms hjerte. Af profession er han en fotograf, som lever af at få folk til at smile og se godt ud på overfladen, og det er en direkte reference til hans egen pæne overflade. Underneden er der et mareridt, der også omhandler et fotografi. Rejsen tilbage hertil foregår i de minder, han genkalder sig på køreturen gennem det snedækkede landskab.

David Park skriver i et ypperligt og intenst sprog, der graver sig helt ind til hjerterødderne og får alt til at tindre og briste. Emnet er ganske hjerteskærende for dem, der selv er forældre, og er man ikke det endnu, så er det stadig en historie, der kan grave sig ganske dybt ned i en. Det er en storslået beskrivelse af mennesket, de menneskelige relationer og den magt, som fortidens begivenheder kan have over en.

Jeg er midt i forsøget på at finde en bare nogenlunde original vinkel, da jeg kigger over på det sted, hvor du står – en klippeknold, der stikker ud i havet, og pludselig virker du ubærligt lille der foran dets enorme vælde, og jeg råber dit navn, men det drukner i den stigende blæst. Du slår hætten op, og da jeg ser dig gyse, overvældes jeg af en uudgrundelig frygt, på dine vegne, på vores alle sammens. Da du kommer tilbage, er det for at spørge, om jeg ikke snart er færdig, og jeg ved, at dagen er forbi, og at alt, jeg havde håbet på, hvad det end var, ikke vil ske.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Tom Buk-Swienty: Løvinden

ons nov 6 , 2019
Fakta kan man altid skændes om, og det kommer nok aldrig frem, hvad sandheden om Bror, Denys og Karen virkelig var, men kan man leve med det, kan man her dykke ned i en ganske utrolig og medrivende historie om en ung kvinde, der forlader alt, hun kender, og kaster sig ud i et fantastisk eventyr i en helt anden verden. Man kan sagtens opstøve eksempler på hendes snobbethed, forkælethed, aristokratiske holdninger og arrogance, men fejer man alt det af bordet, står man tilbage med en kvinde, der søgte eventyret og ikke mindst skrivningens sølvglitrende verdener og vovede at stå frem og stå ved sig selv. 
%d bloggers like this: