Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Men det er ikke kun historien, der gør romanen så gribende. Sproget er levende, og især naturbeskrivelserne er storslåede. Personerne træder frem fra siderne, lyslevende og nærværende, og i mødet mellem sprog og fortælling står man tilbage med en magisk historie, der vil blive hos en i lang tid. Det er ikke stor litteratur på den sproglige front, men det er en stor historie, som med denne særlige magi bevæger sig ind lige der, hvor det betyder noget. Det er de menneskelige relationer, der er i fokus, og det er aldrig uinteressant eller irrelevant. En absolut læseværdig bog til de mørke efterårsaftener.

Bogen er sponsoreret af Bog & idé
Oversætter: Anders Juel Michelsen
Forlag: Gyldendal
Udgave: 1
ISBN: 9788702288889
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Where the Crawdads Sing
Sider: 373
Udgivelsesdato: 27-09-2019
Format: Indbundet

 

Den store amerikanske roman er et begreb, der bruges om romaner, der på egen vis skriver sig ind og fanger tidsånden i den tid, de er skrevet i. Det er amerikansk historie med handling og sjæl, og det er ofte historier, man bliver suget ind i, så man lever og ånder i den beskrevne tid.

Denne kategori har Delia Owens skrevet sig ind i med Hvor flodkrebsene synger, og det på allersmukkeste vis. I kategorien finder man også Den store Gatsby, Moby Dick, Dræb ikke en sangfugl og Vejen, så det er en stærk kategori at befinde sig i.

Hvor flodkrebsene synger handler om pigen Kya, som svigtes af sin familie og må leve og klare sig selv i marsklandet i North Carolina. Hun møder drengen Tate, og trods sine store udfordringer på grund af sit ensomme liv, opstår der et venskab mellem dem, som med tiden udvikler sig. Sideløbende får vi fortællingen om et mord, der langsomt bliver forklaret gennem bogen. Historierne flettes sammen gennem romanen, og det fastholder læseren til det sidste. Kya er den bærende karakter, og hendes historie er hjerteskærende og barsk.

Men det er ikke kun historien, der gør romanen så gribende. Sproget er levende, og især naturbeskrivelserne er storslåede. Personerne træder frem fra siderne, lyslevende og nærværende, og i mødet mellem sprog og fortælling står man tilbage med en magisk historie, der vil blive hos en i lang tid. Det er ikke stor litteratur på den sproglige front, men det er en stor historie, som med denne særlige magi bevæger sig ind lige der, hvor det betyder noget. Det er de menneskelige relationer, der er i fokus, og det er aldrig uinteressant eller irrelevant. En absolut læseværdig bog til de mørke efterårsaftener.

Læs mere om Delia Owens her. Køb bogen her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Mattias Edvardsson: En helt normal familie

man okt 28 , 2019
Bogen er en vaskeægte pageturner, hvor du ikke kan regne ud, hvad der sker, og derfor sluger siderne i rasende fart for at finde ud af, hvad der skete. Det er spændende, og det er fastholdende, og det er alt i alt en helt okay fortælling, hvor spænding og plot har førersædet fremfor sprog. Samtidig har bogen meget at sige om det at være en familie, at være menneske, der vil gøre alt for et andet menneske, og om, hvor grueligt galt det kan gå, selvom man er helt normal. 
%d bloggers like this: