Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Daniel Boysen skriver så smukt, så fjerlet og så voldsomt medrivende, at historien om denne kvinde aldrig vil forlade en igen. Hun mindes tabet af datteren, der druknede, mindes følelsen af den lille hånd i sin, og som læser bliver man ramt af denne brutale hjertesorg, så det føles, som er det sket for en selv. Og når det rammer på den måde, ved man, at her taler vi om ægte litteratur, ægte kunst.

Forlag: Jensen & Dalgaard
Udgave: 1
ISBN: 9788771515794
Sprog: Dansk
Sider: 232
Udgivelsesdato: 03-10-2019
Format: Hæftet

Fragmentarisk. Poetisk. Hjerteskærende. Varm.

Daniel Boysen har skrevet en roman om en kvinde, der har fået en hjerneblødning. Den er skrevet indefra, fra kvindens splittede erindring og oplevelser, og det er så virkeligt og sanseligt, at man selv må gribe lidt hårdere fast i livet i frygt for at miste forbindelsen til alt det, der giver livet mening.

Det er elementernes rasen, der er i fokus. Det er havet, der skyller minderne væk, det er jorden, der skrider og begraver livet. Det er væk med vindens susen. Det brænder op. Hun ved aldrig helt, om hun igen vil huske, hvad hun husker lige nu, og det er denne viden om det, der er væk, der gør romanen så stærk.

Daniel Boysen skriver så smukt, så fjerlet og så voldsomt medrivende, at historien om denne kvinde aldrig vil forlade en igen. Hun mindes tabet af datteren, der druknede, mindes følelsen af den lille hånd i sin, og som læser bliver man ramt af denne brutale hjertesorg, så det føles, som er det sket for en selv. Og når det rammer på den måde, ved man, at her taler vi om ægte litteratur, ægte kunst.

At læse denne roman er en stor og stærk oplevelse, som bliver hos en. Det er smukt skrevet, poetisk og smækfyldt med sanseoplevelser, og jeg er i næsegrus beundring af forfatteren, som her har kunne beskrive noget så nært, som man ikke selv har oplevet.

One thought on “Daniel Boysen: På sit yderste

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Thomas Boberg: Africana

man okt 21 , 2019
Vi flagrer fra udblik til indblik, fra svimlende altaner til støvet på vandrestierne. Vi møder politikken og stirrer den lige ind i ansigtet side om side med dem, der sætter livet over styr i forsøget på at finde et værdigt liv. Vi vandrer med den hidsige Madame, drikker kølige colaer i skyggen og forbander vores menneskesind, kynisme og blødende hjerter med tiggerungerne lige i hælene.
%d bloggers like this: