Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Begge historier er stærke og vedkommende, og Llosa balancerer fint på den knivsæg, som det er at beskrive en kendt person, som alle allerede har et forhold til. Det bliver til langt mere end et portræt, det bliver til en livshistorie med gnist og sjæl, som både fryder og inspirerer.

Bogen er sponsoreret af forlaget
Oversætter: Rigmor Kappel Schmidt
Forlag: Klim
Udgave: 1
ISBN: 9788772042299
Sprog: Dansk
Originalsprog: Spansk
Originaltitel: El paraiso en la otra esquina
Sider: 352
Udgivelsesdato: 31-05-2019
Format: Hæftet

 

I Vejen til paradis viser Mario Vargas Llosa, hvordan to mennesker på vidt forskellige måder kan kæmpe for egen personlig frihed og en bedre verden for alle. Fortællingen om Paul Gauguin og hans mormor, Flora Trístan, foregår på skift ind imellem afbrudt af fortællerens direkte tale, som kommenterer på livsforløbene, og sammenstykker deres liv med stærke følelser og maleriske beskrivelser.

Begge historier er stærke og vedkommende, og Llosa balancerer fint på den knivsæg, som det er at beskrive en kendt person, som alle allerede har et forhold til. Det bliver til langt mere end et portræt, det bliver til en livshistorie med gnist og sjæl, som både fryder og inspirerer. Paul Gauguin bliver til Koke, en ilter og livskraftig personlighed, som gang på gang går i klinch med sine omgivelser, nøjagtigt som hans mormor gjorde det, da hun satte sig op mod den mands- og kapitalistdominerede verden. De to mødtes aldrig, men oprøret har været i familiens blod, og når sidste side er vendt, sidder man som læser tilbage med et smil på læben og følelsen af, at det nogle gange er de små ting, der gør verden til et bedre sted.

Llosas sprog er så levende som personerne, det slår gnister og krøller, og det bærer sin fortælling fjerlet på sine skuldre. En absolut læseværdig bog, som man med stor fornøjelse kan bruge de første kolde efterårsaftener på.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Eirik Ingebrigtsen: hvid bog mørk vinter

man sep 9 , 2019
Sproget er flydende poesi skabt af den kulde, som er tilstede både i skoven og i deres liv. Det er en kulde, der sniger sig ind mellem ordene, ud mellem siderne og frem fra Isas tanker og minder. Det er vanvittigt dygtigt skrevet, og det er en bog, jeg aldrig vil glemme, men som man også må kæmpe med at ryste af sig igen. Det er for koldt til tårer.
%d bloggers like this: