Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Udover at være hylende morsom, underfundig dyb og vanvittig velskrivende, så er Jørn Riel en inspiration til tilgangen til livet og ikke mindst det grønlandske samfund (som altså ikke er en køkkenmaskine eller Kählervase, man kan sælge til eller fra.) Hvis du ikke allerede har stiftet bekendskab med Riel, så er det nu, du skal komme i gang.

Bogen er sponsoreret af Bog & idé

 

Jeg voksede op med Jørn Riel, ikke i bogstavelig forstand, omend han gerne måtte have været min onkel, men med hans bøger, som begge mine forældre læste og genlæste mange gange. Det betød selvfølgelig, at jeg også nysgerrigt begyndte at læse dem i en tidlig alder, og som mine forældre læste og genlæste jeg hans bøger med stor begejstring, og det blev aldrig kedeligt. Jeg husker stadig mange af skrønerne som “Vor herres rævefælde,” “Satans til Higginbottom,” “Frk. Biancas dybe fald” og “Helvedespræsten og andre skrøner.”

Udover at være hylende morsom, underfundig dyb og vanvittig velskrivende, så er Jørn Riel en inspiration til tilgangen til livet og ikke mindst det grønlandske samfund (som altså ikke er en køkkenmaskine eller Kählervase, man kan sælge til eller fra.) Hvis du ikke allerede har stiftet bekendskab med Riel, så er det nu, du skal komme i gang.

Samlede skrøner fra et rejseliv handler ikke kun om Grønland, men om (næsten) hele verden, om det, der er basalt menneskeligt og samtidig flydende livsvisdom. I denne bog møder du Riels verdenssyn, hans gnistrende sprog og det utrolige menneskesyn, som kendetegner alle hans udgivelser. Det bliver som sagt aldrig kedeligt, det er altid en fornøjelse.

Køb den her. Læs mere om Riel og hans udgivelser her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Majbrit Hjelmsbo: U-vending og andre retningsskift over tid

man aug 26 , 2019
Hjelmsbo inviterer med på en køretur med retningsskift og en brat u-vending, som titlen siger. Du træder ind i hendes verden i selskab med legende børn, men derfra går det stærkt fremad, og det er lidt som at gå hen ad vejen med bind for øjnene - du ved aldrig helt, hvad næste digt bringer, eller hvor sikkert det er at træde ned her.
%d bloggers like this: