Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Sjón jagter det basalt menneskelige i en stor og forvirrende verden på tværs af historien. Han fremviser det smukke og det grimme, det gode og det onde og alt det, der kommer midt imellem og udenom. Det er til tider grinagtigt, andre gange hjerteskærende, men alt i alt er det i sidste ende en underskøn oplevelse, som man må unde sig selv.

Bogen er sponsoreret af forlaget
Oversætter: Kim Lembek
Forlag: C & K
Udgave: 1
ISBN: 9788740045987
Sprog: Dansk
Originalsprog: Islandsk
Originaltitel: Codex 1962
Sider: 576
Udgivelsesdato: 28-05-2019
Format: Indbundet

Sjón er skøn, fabulerende, malerisk, farverig, sanselig, mystisk og en helt igennem pragtfuld fortæller.

CoDex 1962 er en trilogi, hvis samlingspunkt er far Leo og sønnen Josef Löwe, og den spænder fra en kærlighedshistorie henover kriminalgenren og slutter med sci-fi, men selvom delene er opdelt, hænger de nu fint sammen som en lang historie.

Sjón skriver med det islandske lys strømmende fra pennespidsen, og først og fremmest er det karaktererne som trækker hans fortælling op til magiske højder. Den magiske realisme er stormfuld og medrivende side efter side, og som læser føler du dig trukket ind i et hæsblæsende univers, som på sin vis stritter i alle retninger, men samtidig er den røde snor tydelig, og det er intet problem at følge den.

Flere gange mindede Sjón mig om Salman Rushdie, hvis universer på samme måde er stærke, kulørte, mangfoldige og rige, og det er en eventyrlig oplevelse at læse på den måde. Sjón griber religion, mytologi, folketro og magi og rører det sammen til en tyk, krydret fond, der bærer hver en sætning frem til perfektion.

Sjón jagter det basalt menneskelige i en stor og forvirrende verden på tværs af historien. Han fremviser det smukke og det grimme, det gode og det onde og alt det, der kommer midt imellem og udenom. Det er til tider grinagtigt, andre gange hjerteskærende, men alt i alt er det i sidste ende en underskøn oplevelse, som man må unde sig selv.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

David Foster Wallace: Nogle tanker om at leve [dette er vand]

tirs aug 13 , 2019
Denne tekst bør læses minimum en gang om året af alle mennesker i denne verden. Derudover bør den deles ud på alle verdens uddannelsesinstitutioner og diskuteres med unge, så den kommer under huden på alle. Det budskab, som er i denne tekst, er så grundlæggende vigtigt for menneskeheden.
%d bloggers like this: