Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Genren er psykologisk thriller, hvilket den lever helt op til, men til trods for thriller-stemplet er historien uhyrlig velskrevet med spændende, facetterede karakterer, glitrende ordbilleder og begejstrende beskrivelser. Hver sætning er en fornøjelse, og når du ryster den cocktail sammen, så bliver det altså ikke meget bedre.

Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788711902776
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: The Doll Factory
Sider: 378
Udgivelsesdato: 13-05-2019
Format: Indbundet

 

Først og fremmest må jeg pointere, at Dukkeværkstedet er en virkelig smuk bog, og selvom man ikke skal skue bogen på forsiden, så giver det altså ekstra læselyst, når man får sådan en lækkerbisken stukket i hånden.

Romanen er en debutbog skrevet af den skotske Elizabeth Macneal, og det er altså noget af en debut. Bogen omhandler den unge pige Iris i den victorianske tid i London. Vi hører om hendes drømme om at blive kunstmaler, hendes hårde arbejde i et dukkeværksted, hvor hendes søster også arbejder, og hendes vej ud af elendigheden mod kunsten, som hun altid har søgt mod, alt, det koster hende og de konsekvenser, det får.

Genren er psykologisk thriller, hvilket den lever helt op til, men til trods for thriller-stemplet er historien uhyrlig velskrevet med spændende, facetterede karakterer, glitrende ordbilleder og begejstrende beskrivelser. Hver sætning er en fornøjelse, og når du ryster den cocktail sammen, så bliver det altså ikke meget bedre.

Med i posen får du en levende beskrivelse af London i den historiske tid, et mandsdomineret kunstnermiljø, de menneskelige vilkår, kvindeliv og malerkunst. Og ikke mindst får du en kriblende, sanselig og skræmmende historie, som du sent vil glemme.

Med andre ord: Denne roman vil du ikke gå glip af!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Robert Zola Christensen: Det er Knud, som er død

søn jun 2 , 2019
Da jeg sidste år anmeldte Balloner forbudt var jeg begejstret; nu er jeg til gengæld meget begejstret. Titlen alene vakte stor nysgerrighed uden at røbe meget om indholdet, men jeg var ikke mange linjer inde i bogen, før jeg var helt opslugt.
%d bloggers like this: