Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Nu har hun udgivet kortprosasamlingen I dag er okay, som er en samling af små tekster om hverdagen, alle med usikkerhed som fælles tema. Teksterne er brudstykker af hverdag, et kort glimt ind i en historie, og de er ganske fint skrevet.

Bogen er sponsoreret af forfatteren
Forlag: Bod
ISBN: 97843008675
1. udgave, 2019

Jeg er altid spændt, når jeg modtager bøger fra debutanter, selvudgivere og lignende. Jeg har ingen anelse om, hvad der vil møde mig, ingen forventninger til indholdet eller stilen, og nogle gange er det en slem skuffelse, og jeg ser mig nødsaget til at fortælle forfatteren, at jeg ikke vil anmelde deres bog. (Jeg anmelder af princip ikke bøger, jeg ikke bryder mig om, da ingen får noget ud af det.) Andre gange bliver jeg glædeligt overrasket og kan sende en debutant ud i de litterære strømhvirvler med en stjerne i ryggen. Det elsker jeg.

Emilie Søndergaard har været forbi mit skrivebord før, da hun brugte mig som redaktør på en tekst. Nu har hun udgivet kortprosasamlingen I dag er okay, som er en samling af små tekster om hverdagen, alle med usikkerhed som fælles tema. Teksterne er brudstykker af hverdag, et kort glimt ind i en historie, og de er ganske fint skrevet. Temaet henvender sig mest til de yngre læsere, tweens eller unge teenagere, som vil kunne bruge teksterne som et lille spejl i jagten på identitet og selvsikkerhed.

Jeg vil mene, at denne samling vil være ideel til læsning i udskolingen og gymnasiet. Her vil teksterne kunne danne grobund for nogle gode samtaler og sætte tankerne i gang hos de unge mennesker. De kan dog også fint læses, selvom man ikke længere er teenager, og jeg tænker, det bliver spændende at følge Emilie Søndergaard videre frem.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbos lille kasse med bøger

tirs maj 28 , 2019
Her har Eliot og Loui fået fat i fire små historier om den søde blå elefant Mimbo Jimbo skrevet af vores allesammens elskede Jakob Martin Strid. Bøgerne er samlet i en lille æske og skønt illustreret som altid.
%d bloggers like this: