Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Selvom jeg er godt omme på den anden side af en kandidatuddannelse i litteraturvidenskab, kan jeg stadig blive opslugt af dette værk. Det er velskrevet, spændende og griber den tid, det beskriver, i kraven og får det hele med,  så det ikke bare er at terpe kongerækken, men virkelig spændende læsning.

Bogen er sponsoreret af Bog og idé

 

Hvad skal vi bruge litteraturen til? Jeg har selv forsøgt at svare på dette spørgsmål nogle gange, og litteraturDK kommer også med et godt bud i denne litteraturhistorie. I dette pragteksemplar har de fire forfattere Dan Ringgaard, Brian Andreasen, Mette Jørgensen og Svend Erik Larsen skabt en oversigt over den danske litteraturhistorie, som ikke bare er en kronologisk opremsning af historie og forfattere i tiden, men en oversigt i temaer, der viser, hvordan forfattere og andre kunstnere bliver påvirket af hinanden, deres tid, historien og kulturen. Temaerne er bl.a. Fantasi & Virkelighed, Os & det Andet og Krop & omverden.

Værket er mest henvendt til undervisning på det gymnasiale niveau, men som de også selv skriver, så kan det læses af alle, der elsker litteraturen og dens historie. Og det er jo så blandt andet mig. Selvom jeg er godt omme på den anden side af en kandidatuddannelse i litteraturvidenskab, kan jeg stadig blive opslugt af dette værk. Det er velskrevet, spændende og griber den tid, det beskriver, i kraven og får det hele med,  så det ikke bare er at terpe kongerækken, men virkelig spændende læsning.

Jeg vil anbefale dette skønne værk til alle litteraturnørder. Det giver en helt anden og spændende vinkel på vores historie, er spækket med spændende billeder og lader dig nørde litteratur helt ud i tåspidserne, når du har lyst til det.

Køb den her

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Jane Faerber: Keto

ons maj 1 , 2019
Det mest fabelagtige, jeg er stødt på i min jagt, er Jane Faerbers stil. Hun har valgt at leve uden kulhydrater og sukker og lægger i stedet vægt på masser af grønsager og sundt kød og fedt. Ja, det betyder bacon i lange baner ;-) Og hvem elsker ikke bacon?
%d bloggers like this: