Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Det, der for mig gør litteratur til en kunst, er sproget. Uden det poetiske islæt forbliver historien bare let underholdning, ikke anderledes end at se lidt fjernsyn. Det er sproget, der løfter det op, gør det til en oplevelse og får det hele til at synge og vibrere. Sproget skaber en anden dimension, et æstetisk møde mellem læser og forfatter på tværs af tid og sted. Her er 10 bøger, der vil give dig gåsehud af fryd, hvis du også elsker poetisk sprog.

Det, der for mig gør litteratur til en kunst, er sproget. Uden det poetiske islæt forbliver historien bare let underholdning, ikke anderledes end at se lidt fjernsyn. Det er sproget, der løfter det op, gør det til en oplevelse og får det hele til at synge og vibrere. Sproget skaber en anden dimension, et æstetisk møde mellem læser og forfatter på tværs af tid og sted. Her er 10 bøger, der vil give dig gåsehud af fryd, hvis du også elsker poetisk sprog.

 

Yu Hua: At leve

Orhan Pamuk: Den rødhårede kvinde

Kaori Ekuni: Blink blink

José Eduardo Agualusa: Almen teori om glemsel

Judith Hermann: Spøgelser, overalt

Jón Kalman Stefánsson: Nogenlunde på størrelse med universet

Jesmyn Ward: Syng, levende og døde, syng

Haruki Murakami: Kafka på stranden

Jón Kalman Stefánsson: Sommerlys, og så kommer natten

Kazuo Ishiguro: Never let me go

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Dan Ringgard, et al: litteraturDK

tirs apr 30 , 2019
Selvom jeg er godt omme på den anden side af en kandidatuddannelse i litteraturvidenskab, kan jeg stadig blive opslugt af dette værk. Det er velskrevet, spændende og griber den tid, det beskriver, i kraven og får det hele med,  så det ikke bare er at terpe kongerækken, men virkelig spændende læsning.
%d bloggers like this: