Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Den tegner et klart billede af, hvordan det må være altid at være fremmed, være ingen steder og ingenting, fordi du ikke længere har et sted, du hører til, fordrevet fra et, uaccepteret et andet. Samtidig skildrer romanen en menneskelig krise, tvivlen, panikken, der opstår, når det kendte falder væk og efterlader dig i en malstrøm af tanker.

Bogen er sponsoreret af forlaget
Oversætter Massoud Kadkhodaee & Hiva Ahmadi
Forlag Brændpunkt
Udgave 1
ISBN 9788793383968
Sprog Dansk
Originalsprog persisk
Originaltitel Også du vil finde ro
Sider 180
Udgivelsesdato 21-03-2019
Format PAPERBACK

Debatten om flygtninge, integration, Danmarks ansvar og politik er stadig på sit højeste, og selvom det synes utroligt, synes det stadig at tage til. Midt i dette brændpunkt (pun intended) udgiver Brændpunkt endnu en roman, der er en kommentar hertil.

Også du vil finde ro er oversat fra persisk af forfatteren selv og Hiva Ahmadi. Den omhandler manden Bahram, som befinder sig på en skillevej i livet. Han er splittet mellem sin oprindelse og sit nu, mellem lysten til skilsmisse og kærligheden til sin kone, mellem ego og hensyn, fællesskab og ensomhed. Han ser tilbage på sit liv, flugten til Danmark, sine venskaber og historie, og midt i dette kaos udfoldes et menneske så fint og sårbart.

Romanen blev nummer to i romankonkurrencen som blev udskrevet af Tiderne Skifter og Dansk Flygtningehjælp. Og det er forståeligt, for den er velskrevet og gribende i sin menneskelighed. Den tegner et klart billede af, hvordan det må være altid at være fremmed, være ingen steder og ingenting, fordi du ikke længere har et sted, du hører til, fordrevet fra et, uaccepteret et andet. Samtidig skildrer romanen en menneskelig krise, tvivlen, panikken, der opstår, når det kendte falder væk og efterlader dig i en malstrøm af tanker.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Jamie Ford: Kærlighed og andre trøstepræmier

man apr 29 , 2019
Historien er velfortalt, sproget er let og strømmende, fyldt med farver og liv, og det er en absolut læseværdig bog for alle, som elsker en god og spændende roman. Der er ingen snørkler og krummelurer, bare en god og gribende historie, som vil blive hos dig længe. Det handler om personerne, deres relationer, sorg og glæde, alt det menneskelige, som er vedkommende for alle. Og det er Jamie Ford god til at fortælle.
%d bloggers like this: