Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Det er højaktuel litteratur med noget på hjerte, og det er uhyggeligt vedkommende. Det er det stille vand med den dybe grund, en lille og fin, men rammende og skarp fortælling, der lader os forstå, hvor virkeligt problemet er. Yiza kommer, Yiza går. Verden ser ingenting.

Bogen er sponsoreret af forlaget
Sideantal: 130
Udgivelsesår: 2019
Udgave 1, Oplag 1
Bechs Forlag
Originalsprog: Tysk
Indbinding: Hæftet
ISBN/EAN: 9788771834321 / 9788771834321

 

Pigen med fingerbøllet er en rå og usentimental fortælling fra flygtningenes verden. Den lille pige Yiza befinder sig midt i en ukendt verden, alene og fortabt, uden sprog og uden historie. Fortællingen følger hende fra den pludselige opdukken til en forsvinden ud i en ukendt fremtid.

Historien er skrevet distanceret og anonymt, fuldstændig uden følelser og refleksion fra barnet, hvilket gør, at man som læser netop forstår ægtheden, forstår, hvordan et barn kan blive væk i vores verden. Når det handler om overlevelse, er der ikke plads til sentimentalitet, og netop denne distance i sproget og historien giver en solid ballast i teksten. Det skaber en fremmedhed mellem tekst og læser, der spejler fremmedheden mellem de efterladte børn og vores verden.

Det er højaktuel litteratur med noget på hjerte, og det er uhyggeligt vedkommende. Det er det stille vand med den dybe grund, en lille og fin, men rammende og skarp fortælling, der lader os forstå, hvor virkeligt problemet er. Yiza kommer, Yiza går. Verden ser ingenting.

Køb den her.

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Amalie Langballe: Forsvindingsnumre

ons apr 3 , 2019
Det går så stærkt, at det er svært at trække vejret mellem sætningerne, men det gør egentligt ikke noget, for det er så godt, at du bare vil have mere. Det er slet ikke sjovt, men alligevel er det, og så er det egentligt trist, men det er det faktisk heller ikke. Det er reelt bare en fandens flot debut!
%d bloggers like this: