Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

 

1) Klassikerne er vinduer til andre tider og kulturer. De kan lære dig en masse, ikke bare historisk, men menneskelig, værdimæssigt, en læring om former, tanker,  idéer, udvikling og menneskesyn.

2) Klassikere indeholder ofte kontraster til vores nutid og kan derved skabe en dyb refleksion, og det kan gøre dig til et bedre menneske og give dig en større forståelse af vores verden.

3) Mange værker, både nutidige og ældre refererer til hinanden, også kaldet allusion. Hvis du ikke læser disse bøger, vil du aldrig genkende disse allusioner. Det kan føre til store meningstab.

4) God litteratur skaber identitet. Når du læser, former du også dig selv. Når du læser om andres erfaringer, fak- eller fiktive, danner du også egen erfaring.

5) Læsning er hjerneføde. Vil du virkelig fodre din hjerne med junk? Jo bedre litteratur, jo bedre en hjerne.

6) Du synes måske, det er svært. Men tag det som en udfordring. Det er som en bjergbestigning. Du får et kæmpe selvtillidsboost, når du når toppen. Og næste gang er det ikke så svært.

7) Du glemmer dem aldrig igen. De bliver en del af dig, som en kær, gammel ven, en fortrolig og et godt minde.

 

One thought on “7 gode grunde til at du skal læse klassisk litteratur

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Theodor Fontane: Effi Briest

ons mar 20 , 2019
Det er lagene under historien, der gør Effi Briest så spændende og læseværdig. Og det er her, Theodor Fontane virkelig fremviser sin kunst. Der bliver sagt så meget mellem linjerne, i dialogerne, der uden forklaring udstiller karakterernes inderste liv og sandhed. Det er lyslevende, kød og blod, sanseligt og mesterligt. Der er kineserens spøgelse, som man kan tolke som en metafor for kvindelig lyst. Der er Innstetten, der er ude af stand til at se udover sin egen karriere og holden på formerne, og det bærer ham direkte udi tragedien, den elskelige Roswitha, den loyale hund Rollo, og kvindebedåreren Crampas, der ikke er en skurk helt igennem: han læser Heine, opfører skuespil og overgiver sig til sin død med stolthed.
%d bloggers like this: