Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Men Jonassons historier er ikke helt så enkle, tværtimod folder de sig ud i lag efter lag af heldige, nogle gange uheldige tilfælde, og de overrasker gentagne gange med deres snedighed og finurligheder. Det er god, gedigen underholdning, og hvis du nød den første, bør du ikke snyde dig selv for toeren.

Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlaget Modtryk, 2018

Jonas Jonasson tog mig med storm med Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt. Af den grund har jeg virkelig glædet mig til toeren. Og det er altid farligt.

Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget er en selvstændig fortsættelse af etteren. Den samler Allan Karlsson og Julius op på Bali, hvor de sidder på stranden og keder sig gevaldigt. Pengene er næsten brugt, Allan runder hundrede og et, og der skal findes på noget nyt. Og så begynder historien at rulle…

Det, der gør Jonas Jonasson til noget helt specielt er hans humor. Den er underfundig og intelligent, aldrig grov eller under bæltestedet, og det er herligt forfriskende. Det minder mig på mange måder om Leif Panduro og Finn Søborg, som jeg læste som ung og stadig citerer i de rette situationer.

Men Jonassons historier er ikke helt så enkle, tværtimod folder de sig ud i lag efter lag af heldige, nogle gange uheldige tilfælde, og de overrasker gentagne gange med deres snedighed og finurligheder. Det er god, gedigen underholdning, og hvis du nød den første, bør du ikke snyde dig selv for toeren.

Selvfølgelig har den ikke samme effekt som etteren. Det er der to grunde til. For det første var etteren speciel med historien om den hundredårige mand, der i trods mod systemerne og den sure forstanderinde forlod plejehjemmet iført sutsko. Den charme kan ikke gentages.

For det andet får vi ikke overraskelsen igen. Vi kender stilen og karaktererne, og derfor har den ikke den samme wow-effekt. Men gensynsglæden er der til fulde, hvis man en gang er faldet for den kløgtige Allan Karlsson.

Historien er godt skruet sammen. Sproget er glidende og let. Der er masser af kommentarer på verdenssituationen, gode pointer og også et par nyttige historielektioner. Humoren er i top, og Hr. Karlsson flyver ud på eventyr igen.

Køb bogen her. Så er der masser af læsestof til vinterferien.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Jens Andersen: Kim Larsen - Mine unge år

tirs jan 22 , 2019
im Larsen er en legende nu. Legendarisk, fordi han spænder over så mange generationer, har skabt lydsporet i så mange liv og vil blive husket så længe fremover. Han har fulgt mig hele mit liv fra min tidligste barndom i Odense, i skolen, SFO'en, til ungdomsfesterne, voksenfesterne, suppe-steg og is med de gamle i familien, til mit bryllup, i mine børns barndom... og sådan fortsætter det.  Jeg har læst denne bog med glæde og med baggrundsklang fra mine egne minder om Kim Larsen - når man mødte ham ved baren på Boogie's i de sene nattetimer, eller stødte på ham på gågaden i Odense, på vej i Brugsen eller bare ude at gå med en af ungerne. Han kunne sidde ved et fortovsbord ved en af cafeerne med en stille øl og bare smile og sige skål til dem, der hilste. Han var bare en af os.
%d bloggers like this: