Seneste indlæg

Arkiver

Nyhedsbrev

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Digteren bag navnet M. T. Ness  (til dem, der ikke har fanget den: emptiness) har nedfældet sine tanker og følelser om livets spirituelle side, om det at være større end sig selv, rumme universet, være et med noget, der er mere end det umiddelbare – og det er stærkt stof. Det handler om lettelsen i at opdage, at livet er mere end hverdagen, lettelsen i, at det er muligt at sætte sig selv fri, den større helhed, altet. En viden, som mange kan nyde godt af.

Bogen er sponsoreret af forlaget

Forlaget Brændpunkt, 2018

Prøv at se på denne Facebookside: Poems of M. T. Ness

I skrivende stund har den 176.830 følgere Det er en hel del. Med nogle få dages mellemrum bliver der postet små digte på den, det er alt. Hvordan kan små digte få så mange følgere? På sin vis er siden ikke enestående, der er mange, der bruger Facebook på den måde, til små digte, strøtanker og filosofiske streger, så hvad er det, der gør denne til noget specielt? Måske handler det om at ramme en sandhed og et behov i folk …

Jeg modtog bogen Glimt og ekkoer fra Ingenting med posten. Det er en let, lille sag med små digte og tanker som dem på Facebooksiden. Denne gang dog i dansk udgave. Digtene er tanker, eller måske nærmere, sansninger af en højere sandhed, som gennemstrømmer livet, mennesket og alt, hvad der udgør det, vi kalder tid og rum.

På sin vis er det ikke enestående. I den spirituelle verden er der mange om buddet, og der er mange, der skriver på denne måde. Det trækker tråde til nogle af de helt store i den østlige filosofi som f.eks. Rumi og Khalil Gibran. Men det, at det er som noget andet, er ikke en dårlig ting.

Digteren bag navnet M. T. Ness  (til dem, der ikke har fanget den: emptiness) har nedfældet sine tanker og følelser om livets spirituelle side, om det at være større end sig selv, rumme universet, være et med noget, der er mere end det umiddelbare – og det er stærkt stof. Det handler om lettelsen i at opdage, at livet er mere end hverdagen, lettelsen i, at det er muligt at sætte sig selv fri, den større helhed, altet. En viden, som mange kan nyde godt af.

Bogen kan bruges som en reminder for dem, der let bliver væk  i trædemøllen. Den kan også læses ud i et stræk, hvis man vil det. Men det er en gemmebog, en af dem, man kan gå til og fra. Og den er en fin lille sag.

Køb den her før du glemmer dig selv.

9788793383593.jpg

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Harper Lee: Go set a watchman

ons maj 16 , 2018
Det historiske, menneskelige og det politiske i Harper Less værker kan ingen fratage dem, og det er vigtige budskaber. De er eviggyldige. Historien i Watchman er dog knap så fængende som den i Mockingbird; dog skal Harper Lee have, at hun virkelig kan skrive. Hendes sprog er smukt, nuanceret og sanseligt, og hendes personer danser op fra siderne (også når de lyttelæses). Jeg er fan, men Watchman vil ikke overgå i min personlige litteraturhistorie på samme måde som Mockingbird.
%d bloggers like this: